Gratin oysters with foie gras

Gratin oysters with foie gras

A beautiful fish and meat blend to be tasted with a complexe Bordeaux bland such as Château de Parenchère.

Preparation

10 min.

Cooking

10 min.

Persons

4

Ingredients

  • a dozen oysters
  • 2 to 3 slices of foie gras
  • seasoning

Preparation

  1. Open your oysters and let the out the water
  2. Slice the foie gras into small pieces and put them over your oysters.
  3. Pre-heat the oven to 180°C and cook for 10 minutes. Cover the oysters with foil to protect them.
  4. Once taken out of the oven, season and eat whilst hot as an aperitif or a starter. Count 3 oysters per person.

The aperitif doesn’t take long to prepare with this great recipe!

 Château de Parenchère 2015

Which wine to choose?

Château de Parenchère 2015

Le vin blanc du Château de Parenchère doit sa complexité à son assemblage, puisqu’il est composé des trois grands cépages blancs du bordelais : Sauvignon, Sémillon et Muscadelle.

Robe : Pâle avec des reflets paille.
Nez : des arômes d’agrumes se mêlent ensuite à des notes de fruits blancs et de jasmin.
Bouche : le vin est à la fois nerveux avec une belle acidité tout en étant rond et ample.

www.parenchere.com