Beefsteak tomato à la burrata with pistou sauce

Beefsteak tomato à la burrata with pistou sauce

Nothing more refreshing than this dish with a Château le Tros Bordeaux rosé proposed by chef Gregory Clausse from the Comptoir du port restaurant in Arcachon.

Persons

1

Ingredients

  • 1 beefsteak tomato
  • 1 pineapple tomato – 1 handfull of basil
  • 1 buffalo mozzarella– Piment d’Espelette
  • Guérande salt – walnuts
  • pine nuts – Virgin olive oil
  • balsamic vinegar

Preparation

  1. Wash, stem and cut the tomatoes into quarters.
  2. Place the tomatoes into a circle on the plate.
  3. Cut the Burrata in half and place one half in the middle.
  4. Hand pick and cut the basil.
  5. Salt, a pinch of piment d’Espelette, walnuts and pine nuts.
  6. Decorate with chive
  7. season with olive oil and balsamic vinegar.

This dish can either be eaten by itself for one person or if not shared as tapas. The freshness of the ingredients and the Bordeaux rosé go very well together.

Le Château Le Tros Bordeaux Rosé

Which wine to choose?

Le Château Le Tros Bordeaux Rosé

Ce vin s’accorde à merveille avec la salade de tomates burrata qui saura allier l’acidité de la tomate, le côté crémeux de la burrata et l’exotisme du bordeaux rosé.

Robe : rose assez soutenue aux petits reflets cuivrés
Nez : sauvage, fumé et un zeste de mandarine et de rose
Bouche : vineuse, mêlant une pointe d’exotisme et de minéralité.

http://www.planete-bordeaux.fr/boutique/