Mullet carpaccio with a wakame salad

Mullet carpaccio with a wakame salad

An exotic starter that loves fruity aromas. For this recipe, Head chef , Gregory Clausse from the Bouchon du ferret in Cap-Ferret has chosen a Château Belle garde 2014

Persons

4

Ingredients

  • 2 filets of fresh mullet
  • Lime
  • Olive oil
  • Chive
  • Salt
  • Pimentd’Espelette

Preparation

  1. Filet the mullet and line them up folding.
  2. Leave them at -24°C for 6 hours.
  3. Slice very finely with a slicing machine, between 0,1 and 0,2 cm and position the slices on the plate.
  4. Season with olive oil, salt and piment d’Espelette, chives, lime juice and lime zest.
Le Château Belle Garde Bordeaux Blanc 2014

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Le Château Belle Garde Bordeaux Blanc 2014

Vinifié et élevé en fût de chêne ce Bordeaux blanc au nez complexe floral et fruité révèle une matière riche pleine et dense portée par des senteurs de fruits exotiques et de boisé grillé.

Ce Bordeaux Blanc s’accorde très bien avec le carpaccio de mule en complétant le côté fumé de ce dernier par ses notes de bois grillé. De plus, ses arômes de fruits exotiques adoucissent la complexité de la salade de wakamé